Tips & Råd

Vad bör jag tänka på innan jag kommer?

Planera er tid i god tid inför besöket. Att stressa till salongen är en mindre bra start för hunden.

Hunden ska vara väl rastad inför besöket. En nödig hund har svårt att vara avslappnad och vara still.

Om din hund är känslig i mage eller har foderallergi, ta gärna med eget godis.

Om hunden är tovfri och kammad när den kommer så går jobbet mycket snabbare och blir behagligare för hunden.

Jag säljer kardor och kammar och visar dig gärna hur du ska borsta din hund.Har din hund specifika behov eller problem med viss hantering är det viktigt att informera mig vid lämning. Även om hunden nyligen har varit sjuk eller varit hos veterinär.


Får jag vara med?


Under coronatiden får man ej vara med.

Under normala omständigheter får man vara med på valpens första besök där får husse eller matte också tips om hur du ska sköta din valps päls, det kostar inget extra.


Är hunden äldre vill jag oftast jobba själv med hunden. Det är för att jag ska kunna bygga upp en relation med hunden och för det mesta är de mer avslappnade när vi är själva. Det känner att jag är trygg i min roll och vi kan fokusera på varandra. Vill man vara med för att lära sig om pälsvård så kostar det 750kr utöver klipppriset. Då får man en privatlektion samtidigt som hunden badas, fönas och klipps.


Min hund är jättetovig får jag komma ändå?


Självklart!Men för hundens skull försök få ut så mycket tovor du kan. Annars hjälper jag självklart till. Om hunden är allt för tovig kan det medföra stora smärtor för hunden och då är det bättre att klippa ner hela hunden och börja om från början.

Jag visar er gärna rätt teknik, hur man borstar just din hunds päls för att undvika tovbildning i fortsättningen


Vill ni ha en specifik frisyr och längd måste hunden vara helt tovfri. Kan ni dra igenom en tätare kam från hud ut i längderna utan att fastna är det tovfritt. Desto mer pälsen är vårdad inför besöket ju större förutsättningar har jag att göra önskad frisyr.


Hur ofta ska man klippa klorna?


Det är individuellt hur fort klorna växer men generellt kan man klippa klorna på sin hund 1 gång i veckanVad kostar det?


Priset beror på storlek, ras, hur mycket jobb det är på hunden.

Kontakta mig för priuppgift för just din hund.Avbokning sker senast 24 timmar innan avtalad tid. Ett uteblivet besök innebär förlorad inkomst för mig. Ju tidigare jag får en avbokning desto större chans har jag att hitta en kund som kan ta er plats. Sker avbokning senare än 24 tim tillkommer en avgift på 500kr.

Här är ett exempel på för långa klor.

De börjar bli sneställda och ingen behaglig känsla att gå på.